03 Dec

De ce apar cosurile

Ce zici, share? Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit

de ce apar cosurileCu siguranta orice tanar si-a pus macar o data intrebarea “de ce apar cosurile?”. Cosurile apar tot timpul in cele mai nepotrivite momente, fie inainte de o intalnire, fie inainte de un interviu. Desi este foarte tentant sa ne ciupim cosurile, cel mai bun lucru ar fi consultarea unui dermatolog pentru a ne putea ajuta sa rezolvam problema cat mai rapid si corect.

De ce apar cosurile

Cosurile nu pot aparea doar pe fata, ci si pe spate, umeri sau piept. Pielea este un organ foarte important, protejand corpul de actiunea factorilor externi, avand la randul ei 2 mecanisme prin care se protejeaza: secretia de sebum si hipercheratinizare, adica ingrosarea pielii. Pielea este diferita de la om la om, unele tipuri de piele fiind mai afectate de cosuri decat altele.

Cosurile apar atunci cand, in urma excesului de sebum de la nivelul pielii, porii se astupa si se dezvolta o anumita bacterie care se poate inmulti peste masura. Pe scurt, dezvoltarea respectivei bacterii intr-un por in care exista un exces de sebum, duce la inflamarea lui si astfel rezulta un cos. Acel exces de sebum apare in urma actiunii hormonilor sexuali asupra corpului omenesc.

Desi primul lucru la care ne gandim este sa ne facem dreptate singuri, ciupind cosul si sa ne atingem zona afectata toata ziua,  acestea nu vor duce decat la extinderea zonei afectate si chiar cicatrici! Cel mai indicat este sa efectuam o vizita la dermatolog, unde ni se va prescrie un tratament adecvat cu antibiotice si creme. Trebuie tinut minte ca o igiena adecvata a tenului ajuta si poate preveni extinderea cosurilor.

Putem utiliza un exfoliant crema de 2 ori pe saptamana, batoane corectoare sau diferite lotiuni fara alcool pentru ten, chiar si ceai de musetel racit. Daca tenul este curatat in exces, arma sa de aparare impotriva acestei actiuni este aceea de a secreta si mai mult sebum. Nu trebuie utilizate produse care usca pielea si in nici un caz nu avem voie sa ne dam cu alcool sanitar sau bicarbonat, pentru ca au efecte foarte agresive asupra pielii.

Desi foarte multi tineri se confrunta cu problemele aduse de cosuri, urmarea unui tratament prescris de un doctor dermatolog este cea mai potrivita solutie pentru aceasta afectiune. Pentru un ten lipsit de imperfectiuni, este foarte importanta urmarea tratamentului prescris si evitarea atingerii zonelor afectate, precum si o igiena adecvata a tenului.

De ce sa dai like? Pentru ca ti-a placut :)


Ce zici, share? Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Get Widget